Fernisering i Birkerød Gl. Præstegård – Lørdag den 22. februar 2025 kl. 13:00–15:00
Udstilling: 22. februar – 16. marts 2025
Annette Brix
Et billede er en åben proces. Især i grafikken og keramikken. Man ledes hele tiden ind på nye spor, medens man søger at fastholde de indre pejlemærker. Spændingen mærkes i det færdige værk og får det til at leve. Denne sandhed gælder begge vores udstillere.
Annette Brix’s behov for at arbejde bredt med de forskellige materialers udtryksmuligheder blev grundlagt i uddannelsen på Det Jyske Kunstakademi 1978-82 og 1984-85. Her færdedes hun som studerende frit mellem keramik, skulptur, grafik, maleri og vævning.
Gennem årene har hun arbejdet med glas, oliemaleri, keramik og grafik og udført større udsmykningsarbejder til foyeren til festsalen på Aarhus Katedralskole og foyeren på landbrugets forskningscenter i Foulum.
Om sit arbejde siger Annette Brix: “Naturen er omdrejningspunktet for alt, hvad jeg laver. Jeg nedfælder en frisk førstehåndsoplevelse direkte på linoleumspladen, zinkpladen, lerpladen, lærredet og viderebearbejder så motivet hjemme på mit værksted. Oliemaleriet oplever jeg som en mere kontrolleret proces. Arbejdet med at trykke farvegrafik og brændingen af de keramiske kakler rummer derimod et udfordrende element af uforudsigelighed.”
Lene Bennike
I Lene Bennikes værker er samspillet mellem lys og rum i urbane landskaber i fokus. Men kvindeskæbner og genbrug fylder også i hendes værker. Hun tænker og arbejder ofte i tematiske serier, hvor tid, bevægelse, stemninger og sammenhænge er del af processen.
Ved hjælp af især den grafiske teknik fotogravure omsætter Lene Bennike egne fotografier til nye fortællinger. Det sker ofte i dialog med f.eks. monotryk, chine collé, tekst eller ved brug af dremel værktøj på selve pladen. Det er lidt som lag på lag. Af og til anvender hun papiret i en foldet, syet eller strikket version, ligesom også linoleumstryk, akvatine og collage indgår.
Lene Bennike begyndte sit kunstneriske virke i fotografiets verden, men er senere ankommet til grafikkens. Hun inspireres af stofligheden i arbejdet med trykplade, sværte og trykpresse.